Kluwer

"Implementatie Online Publishing voor het PuMa programma"

Kluwer is een uitgever van met name juridische, fiscale, financiële en bestuurlijke literatuur en bestaat sinds 1889. Kluwer is onderdeel van Wolters Kluwer. Mede gezien de ontwikkelingen in de uitgeversmarkt, is Kluwer genoodzaakt haar bedrijfsvoering meer en meer te richten op online proposities.

Om deze transitie mogelijk te maken voert Kluwer een groot veranderprogramma uit: het PuMa-programma. De kern van dit programma bestaat uit de ontwikkeling van een op maat geschreven content­management systeem i.c.m. een workflow applicatie, de conversie van legacy systemen en een verandering van de organisatieprocessen en –cultuur.

red-puma-in-winter-mobile-portrait

Ratatosk is lid van het programma management team en medeverantwoordelijk voor het programma resultaat. Meer specifiek is Ratatosk eindverantwoordelijk voor de contentlogistiek. We voeren dan ook de regie over de vier content migratie projecten.

red-puma-in-winter-small

Migratie & conversie wet- en regelgeving

Alle content m.b.t. de huidige en de vroegere Nederlandse wet- en regelgeving wordt gemigreerd en geconverteerd van het legacy systeem naar het nieuwe XML gebaseerde PuMa bron systeem.

Een belangrijk deel van de dataconversie wordt geoutsourced en offshore uitgevoerd. Hiervoor wordt met leveranciers in Frankrijk, de Verenigde Staten, Sri Lanka en de Filipijnen samengewerkt.

Inrichten (tijdelijke) incrementele update

In de overgangsperiode tussen de huidige werkwijze en afronden van de volledige transitie, is een tijdelijke situatie voorzien waarin de legacysystemen en PuMa parallel naast elkaar draaien. Dit project verzorgt de synchronisatie tussen beide werelden gedurende deze overgangsperiode.

Aansluiting op het Kluwer Europees Online Platform

Export gegevens naar het Internetplatform Realiseren, inrichten en effectueren van een contentstroom, lopende van het PuMa systeem naar het Europese Internet Platform van Kluwer.

ontwerp & Realisatie auteurstooling

Om de aanlevering van content door de (externe) auteurs van Kluwer te standaardiseren en te metadateren, zonder daarmee de gebruiksvriendelijkheid in gevaar te brengen.

Over Ratatosk.

Ratatosk maakt het verschil in de succesvolle afronding van de projecten van onze opdrachtgevers. Wij leveren diensten op het raakvlak van ICT en bedrijfsvoering.

Kenmerkend in onze dienstverlening is een communicatieve mensgerichte werkwijze, zonder daarbij de zakelijke aanpak tekort te doen.

Contact.

Ratatosk BV
Amersfoortseweg 23
7313 AC
Apeldoorn
Tel:
055-5347488
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons.

FacebookTwitterLinkedInRSS Feed