Project­manager nog steeds veel gevraagd

Project­manager nog steeds veel gevraagd

Het aantal ict-vacatures is in het tweede kwartaal van 2012 gedaald met 22 procent. Na groei in het eerste kwartaal was in maart het aantal vacatures vrijwel gelijk aan dat van dezelfde maand in 2011. Daarna is het aantal vacatures fors gedaald. Alleen de vraag naar projectmanagers blijft overeind. Dit blijkt uit een analyse van detacheerder Yacht.

Het aantal vacatures voor de meeste ict-functies groeide begin dit jaar nog. Meest gezochte functies waren projectmanager, engineer en ontwikkelaar. De vraag naar projectmanagers blijft echter stijgen. Dit komt volgens onderzoeker Erik-Jan Monshouwer van Yacht doordat het voorjaar de periode is om projecten te starten. 'Het lijkt er op dat er meer projecten worden gestart dan een jaar geleden. Organisaties willen vervanging van systemen niet langer uitstellen. Juist nu willen ze de concurrentie voor blijven.'

De overheid staat volgens Moshouwer op het punt nieuwe ict-projecten te starten om te besparen en diensten digitaal aan te bieden. Er wordt een tekort aan goed gekwalificeerde ict-medewerkers op securitygebied gesignaleerd. 'Wij zijn van mening dat er voldoende capaciteit beschikbaar is in de ict-arbeidsmarkt en dat er ook voldoende ict'ers in zijn voor een nieuwe uitdaging. Het is echter de kunst ze te vinden, te investeren in eventuele opleidingen en ze naast goede arbeidvoorwaarden de juiste ontwikkeling aan te bieden in een arbeidsmarkt die minder fluïde is geworden', zegt Monshouwer.

Daling in alle branches

Vanaf april is de vraag naar ict'ers weggezakt en lijkt alleen nog de projectmanager (+30 procent) veel gevraagd. Vanaf begin dit jaar is er vooral een terugval in de vraag naar ict-managers (-46 procent), informatieanalisten (-41 procent) en testers (-30 procent). De functie ontwikkelaar neemt af met 3 procent, wat opmerkelijk is, omdat er in de eerste maanden van 2012 nog sprake was van een flinke toename. De daling van het aantal ict-vacatures doet zich voor in alle branches.

Verder blijkt dat er een verschil is in het aantal vacatures voor de functies projectleider en projectmanager. Volgens Monshouwer betekent dit dat er meer vraag is naar werknemers met een zwaarder profiel, met meer ervaring en specifieke kennis van een branche.

Bron: Computable

Over Ratatosk.

Ratatosk maakt het verschil in de succesvolle afronding van de projecten van onze opdrachtgevers. Wij leveren diensten op het raakvlak van ICT en bedrijfsvoering.

Kenmerkend in onze dienstverlening is een communicatieve mensgerichte werkwijze, zonder daarbij de zakelijke aanpak tekort te doen.

Contact.

Ratatosk BV
Amersfoortseweg 23
7313 AC
Apeldoorn
Tel:
055-5347488
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons.

FacebookTwitterLinkedInRSS Feed